Sommeren står for døren med sine mange festlige lejligheder. Men hvordan følger du dresscoden uden at miste din personlige stil? Med denne simple guide er du klar, hvad end din sommer måtte byde på studentergilde, sommerfest eller bryllup.

Det er en gammel kendt sag inden for tøjmode, at du skal kende til en stilregel og forstå den, før du kan tillade dig at bryde den og dermed gøre stilen til din egen. Dog er det altid en god idé at følge dresscoden til det arrangement, du står overfor at deltage i, så du undgår at føle dig utilpas på grund af dit tøjvalg.

Jakke og bukser

Hos Grade A Copenhagen er vi vilde med det to-delte sæt. Det vil sige, hvor bukser og jakke ikke er i samme farve.

Det giver dig mange muligheder for at sætte dit personlige præg på outfittet og efterlader dig med mange muligheder, når det kommer til at kombinere garderobens forskellige pieces.

Denne dresscode har mange anvendelsesmuligheder, da den både kan dresses up og ned afhængig af tøjvalget. Sætter du fx et slips til, får det allerede et mere formelt udtryk, der fungerer perfekt som substitut til det klassiske jakkesæt.

Dresscoden passer perfekt til de lidt mere uformelle lejligheder såsom sommerfesten, studentergildet eller barnedåben.

Jakkesæt

Dresscoden jakkesæt vil normalt opdeles efter et "lyst" eller "mørkt" jakkesæt. Det lyse er karakteriseret ved at være blåt, gråt eller mønstret - måske endda i vovede farver. Det bruges som udgangspunkt til mere uformelle lejligheder som det var tilfældet med dresscoden jakke og bukser. Det mørke jakkesæt er typisk i en mørkeblå eller mørkegrå farve og anses som mere formelt. Det passer dermed perfekt til brylluppet.

Det sorte jakkesæt vil derimod af mange anses som værende forbeholdt begravelser.

Smoking

Når det kommer til smoking, er der ikke så mange valgmuligheder. Dresscoden er praktisk talt en uniform. Smokingen bør udgøres af en sort eller midnatsblå smokingjakke med sort silkebeklædt revers, matchende bukser med langsgående silkegaloner på benenes yderside. Under bæres en hvid smokingskjorte samt sort butterfly. Gå med smokingen, hvis du skal til særlige begivenheder som en teaterpremiere, galla eller et storstilet slotsbryllup.