Kalenderen siger marts og foråret er forhåbentlig på vej. Ingen længe er det derfor tid til at pakke vinterfrakken væk, men hvordan bevarer du den korrekt? Korrekt opbevaring er afgørende for at sikre, at din frakke forbliver i den bedste mulige stand, klar til at beskytte dig mod kulden, når vinteren atter indfinder sig. Her er en omfattende guide til, hvordan du bedst opbevarer din vinterfrakke. 

Klargøring til opbevaring af frakke og jakke

Før du opbevarer din frakke, er det vigtigt at sørge for, at den er ren. Snavs og pletter kan sætte sig permanent, hvis de ikke behandles, og kan endda tiltrække skadedyr. Følg vaskeanvisningerne nøje, og overvej at tage frakken til en professionel renser, hvis det anbefales. Tjek også for eventuelle skader, såsom løse knapper eller revnede sømme, og reparer dem før opbevaring.

Opbevaringsmetode

  • Brug en åndbar frakkepose: Undgå plastikposer, da de kan fange fugt og fremme væksten af mug. En åndbar pose tillader din frakke at "ånde" og reducerer risikoen for skader fra fugt.
  • Brug bøjler af god kvalitet: En robust, polstret bøjle er ideel for at bevare frakkens form. Undgå tynde trådbøjler, som kan deformere frakken over tid.

Vælg rette opbevaringssted

  • Tørt og mørkt: Opbevar din frakke et tørt og mørkt sted for at undgå bleghed og fugtskader. Undgå direkte sollys og steder med høj luftfugtighed.
  • Fri af skadedyr: Sørg for, at opbevaringsstedet er fri for skadedyr, der kan skade frakken. Lavendelposer eller cedertræsblokke kan afvise møl og give en behagelig duft.

Yderligere beskyttelse

  • Lugtabsorberende midler: I områder med høj luftfugtighed kan det være en god idé at inkludere et fugtabsorberende middel, som silicagel, i opbevaringsområdet for at hjælpe med at holde din frakke tør.
  • Plads: Sørg for, at din frakke ikke er klemt sammen mellem andre genstande. Den bør have plads omkring sig for at undgå at blive krøllet eller skadet.