Kashmir er et luksuriøst og blødt materiale, der kræver særlig opmærksomhed, når det kommer til vedligeholdelse for at bevare dets blødhed og form. En korrekt pleje sikrer, at din kashmirtrøje forbliver en del af din garderobe i mange år. Her er en trin-for-trin guide til, hvordan du bedst vasker din kashmirtrøje.

Inden du kaster dig ud i at vaske kashmir, bør du spørge dig selv, hvor nødvendigt det egentlig er. Kashmir er nemlig særligt sensitivt, hvorfor en vask alt andet lige vil slide på den. Kashmir-uld er faktisk selvrensende, hvilket i mange tilfælde betyder at lugtgener kan fjernes ved blot at hænge den til luftning udenfor i nogle timer.

Trin for trin guide

  1. Læs vaskeanvisningen: Start med at tjekke producentens vaskeanvisning på tøjet for specifikke råd og anbefalinger.
  2. Vend trøjen vrangen ud: Dette hjælper med at beskytte kashmirens ydre overflade.
  3. Fyld en balje med koldt vand: Brug altid koldt vand til at vaske kashmir, da varmt vand kan få fibrene til at krympe.
  4. Tilsæt en mild, uldspecifik sæbe: Brug en lille mængde uldsæbe eller et mildt vaskemiddel. Undgå kraftige rengøringsmidler, som kan skade fibrene.

5. Læg i blød og vask forsigtigt: Lad trøjen blødgøre i vandet i et par minutter, før du forsigtigt presser vandet gennem stoffet. Undgå at vride eller gnide, da det kan beskadige fibrene.

6. Skyl grundigt: Skyl trøjen i koldt vand, indtil al sæbe er fjernet. Du kan skifte vandet et par gange for at sikre, at al sæbe er væk.

7. Fjern overskydende vand: Læg trøjen på et rent håndklæde og rul den forsigtigt ind i håndklædet for at presse det overskydende vand ud. Undgå igen at vride.

8. Lad den lufttørre: Læg din kashmirtrøje fladt på et tørt håndklæde, og form den forsigtigt, mens den er våd. Undgå at hænge den op, da det kan strække fibrene.

9. Undgå direkte sollys: Lad ikke din kashmirtrøje tørre i direkte sollys, da det kan blege farven.