Der er mange ting at tage stilling til, når du skal købe det helt rigtige jakkesæt. Med denne guide kan du blot læne dig tilbage og lade os guide dig igennem, hvad du bør overveje, før du investerer i dit næste jakkesæt.

Valg af materiale

Materialet er afgørende for, hvilke stylingsmulighederne. Det er derfor vigtigt at tænke dine behov ind. Hvad skal du bruge dit jakkesæt til?

Uld er uden tvivl det mest populære materiale til jakkesæt. Det er svalt om sommeren eller varmt om vinteren, afhængig af tykkelse og væveteknik. Vælg uld, hvis du er på udkig efter et versatilt jakkesæt, der passer til det meste.

Hør er et naturmateriale, som er særdeles velegnet i varme klimaer. Hør former sig efter den måde, du bevæger dig på og giver et uformelt indtryk. Det kan være et godt valg til sommerfesten.

Bomuld er et mere sporty stofvalg til et jakkesæt. Det giver et mere afslappet udtryk og derfor også oplagt, hvis du også ønsker at anvende blazeren alene.

Blandingsmaterialer findes i mange varianter. Man kan eksempelvis blande uld og silke for at få en festlig glans i metervaren. Det er også almindeligt at blande naturmaterialer med polyester, polyamid og elastan til slidstærke metervarer.

Farve, design, størrelse og holdbarhed

Farven på jakkesættet skal primært passe til din stil og din garderobe. Et godt udgangspunkt er at vælge et alsidigt jakkesæt. Her vil det stilsikre valg være at gå med et mørkeblåt eller gråt. De passer stort set alle mænd og er meget nemme at style. På den måde har du uendelige stylingmuligheder, uden at du behøver belaste hverken pengepung, klimaet eller dine garderobehængsler unødigt.

Designet refererer til detaljerne og snittet. Det giver et meget forskelligt udtryk, om jakken er enkelt- eller dobbeltradet, om bukserne er med høj eller lav talje eller hvordan reverset ser ud. Her gælder det derfor om at tage din øvrige stil i betragtning.

Størrelsen er alfa og omega for at jakkesættet sidder godt. Det er derfor vigtigt, at du kender din størrelse og hvilken pasform du ønsker. Er du i tvivl, står vi altid klar til at hjælpe dig.

Pris og kvalitet hænger sammen. Vi forstår derfor godt, at det kan virke som lidt af en investering at købe et godt jakkesæt. Også her er secondhand et oplagt svar. Vi udvælger vores jakkesæt med udgangspunkt i holdbarhed, modemæssig relevans - også om 5 eller 10 år. Det betyder også, at det skal kunne tilpasses en krop, der kan få nye mål under så lang en periode.

Hos Grade A Copenhagen hylder vi den preppy stil. Sæt din personlighed fri og tilføj garderoben et twist med vores nøje kuraterede jakkesæt.