Guccio Guccis Vision

Historien om Gucci begyndte i 1921, da Guccio Gucci, en tidligere hotelportier, åbnede en lille lædervarebutik i Firenze, Italien. Inspireret af det udsøgte håndværk og luksuriøse bagage, han havde set, mens han arbejdede i London og Paris, besluttede han sig for at skabe sine egne højkvalitetsprodukter. Hans butik tilbød oprindeligt sadler, ridetilbehør og andre lædervarer af høj kvalitet.

"Få modehuse besidder så megen historie, arv og ikke mindst stil som Gucci. Det vil vi gerne hylde hos Grade A Copenhagen."

Jesper Svarer, Founder Grade A Copenhagen

Udvidelse og næste generation

I 1930'erne og 1940'erne begyndte Guccio Guccis sønner, Aldo, Vasco og Rodolfo, at spille en mere fremtrædende rolle i virksomheden. De udvidede sortimentet til at inkludere luksustasker, sko og handsker. Under Anden Verdenskrig, da læder blev en knap ressource, viste Gucci-familien deres kreativitet ved at introducere "bambustasken", som blev fremstillet med bambushåndtag – en ikonisk stil, der stadig er populær i dag.

International Anerkendelse

I 1950'erne og 1960'erne opnåede Gucci international anerkendelse. Mærket blev et favoritvalg blandt Hollywood-stjerner og kongelige, hvilket bidrog til at cementere dets status som et symbol på glamour og prestige. Den berømte grønrøde-stribe, inspireret af sadelremme, blev introduceret i denne periode og blev hurtigt et af Guccis mest genkendelige varemærker.

Turbulente Tider og Genfødsel

1970'erne og 1980'erne var præget af både succes og stridigheder inden for familien Gucci. Konflikter mellem familiemedlemmer førte til økonomiske vanskeligheder og en svækkelse af mærkets eksklusive image. I 1990'erne, under kreativ ledelse af Tom Ford, oplevede Gucci en bemærkelsesværdig genfødsel. Fords dristige og sensuelle designs genvandt mærkets status som et af verdens førende modehuse.

Moderne Tid og Global Ekspansion

I dag fortsætter Gucci med at være i frontlinjen af modeverdenen under kreativ ledelse af Alessandro Michele, som tog roret i 2015. Michele har genopfundet Gucci med sin eklektiske og dristige stil, der appellerer til en ny generation af modeelskere. Hans designs, der ofte kombinerer klassiske elementer med moderne og avantgarde detaljer, har været med til at sikre, at Gucci forbliver relevant og eftertragtet på den globale scene.

Gucci er i dag mere end blot et modehus; det er et kulturfænomen, der påvirker og inspirerer mennesker over hele verden. Med en arv rig på innovation, håndværk og kreativitet, fortsætter Gucci med at definere og omdefinere luksusmode.