Poloshirten placerer sig mellem en t-shirt og en skjorte som det perfekte stykke tøj til de mange begivenheder i livet, som hverken er helt formelle eller helt afslappede. Den er fantastisk til sommerens første dates, diverse grillfester og når du ikke er helt sikker på, hvor dine planer for dagen eller aftenen vil føre dig hen. 

Den rigtige pasform

Selv når det kommer til afslappet hverdagstøj, er den kølige, åndbare polotrøje lige så nem og behagelig som en t-shirt, men ser bare mere gennemført ud. Det er således en oplagt måde at opgradere din sommerstil på.

Hvid du vil bære en poloshirt med stil, er det vigtigste, som det gør sig gældende med alle beklædningsgenstande, at ramme pasformen. Helt generelt bør poloshirten sidde tæt til din krop, men ikke for stram.

Den kan være en smule strammere over dit bryst og dine arme og derefter blive smallere ned mod din talje.

Nedenfor finder du gode råd til at vælge den rette størelse. 

Tips til at vælge størrelse

Jo bedre form du er i, jo tættere kan poloen sidde, men du vil ikke have den stram. Du bør som tommerfingerregel stadig kunne stikke et par fingre under ærmerne.

Bundkanten bør ikke gå længere ned end midtvejs på dine buksers lynlås/baglommer - ikke højere end hoften og ikke længere ned end et par tommer under dit livbånd/bælte.

Poloshirten skal være lang nok til, at du kan stoppe den i bukserne, men kort nok til, at du kan bære den uden på bukserne, uden at den ligner en natkjole.

Ærmerne bør ramme omtrent midtvejs på din biceps og ikke løbe længere end 2/3 ned ad din overarm.

Historien bag poloshirten

Til trods for det navn, den er kendt under i dag, opstod polotrøjen ikke fra "kongernes sport", men fra tennis.

Til trods for det navn, den er kendt under i dag, opstod polotrøjen ikke fra "kongernes sport", men fra tennis.

I sine tidlige dage havde tennis et strejf af aristokratisk flair og blev spillet i et outfit kendt som "tennis whites" - fløjlsbukser, en skjorte (med opsmøgede ærmer) og endda et slips. Tykke, tunge, varme og besværlige - disse beklædningsgenstande var naturligvis ikke velegnede til at spille en aktiv udendørs sport.

Syv-gange Grand Slam-vinder René Lacoste besluttede at gøre noget ved dette problem ved at skabe sin egen ideelle tennistrøje. Den første poloshirt var således født. Bestående af komfortabelt, åndbart "jersey petit piqué" bomuld og med kun tre knapper i toppen i stedet for knapper hele vejen ned, som det gjaldt for skjorten. Kraven var blød, men stadig stiv nok til at kunne stå oprejst, så den kunne beskytte mod solen.