Velkommen til Grade A Copenhagen

En helt ny standard for shopping af secondhand for mænd

En lidenskab for herretøj og secondhand

Da jeg som nyuddannet statskundskaber satte kursen mod København for at arbejde på Christiansborg som presserådgiver, stod jeg overfor en væsentlig udfordring; Min garderobe var ganske enkelt ikke eksisterende. Jeg lånte derfor hyppigt både skjorter og blazere af min fætter, som jeg kortvarigt boede hos i begyndelsen.

Så snart den første løn tikkede ind på min bankkonto, gik jeg derfor straks igang med at opbygge en garderobe. Jeg husker tydeligt, hvordan det noget vakkelvorne tøjstativ i min fætters stue (hvor jeg sov), blev overdænget med tøj. Tøj, jeg i desperation havde anskaffet mig uden nogen større omtanke. Resultatet blev en ikke ubetydelig mængde fejlkøb.

Som tiden gik voksede garderoben. Min lidenskab for tøj havde efterhånden overtaget det meste af den lejlighed, jeg sidenhen var flyttet ind i. En dag besluttede jeg mig derfor for at rydde op i mit tøj. At organisere, sortere og ikke mindst skille mig af med det tøj, jeg alligevel aldrig gik i, omend det intet fejlede.

Men hvad skulle jeg gøre med tøjet? Forære det væk? Besvære mig med at sælge det? Situationen var absurd. Fra at befinde mig i en situation, hvor jeg var afhængig af at låne min fætters tøj til blot et par år senere at være bebyrdet af tøj.

Vi skaber et univers, der sætter en helt ny standard for shopping af secondhand for mænd. Et univers, der kun består af kuraterede produkter af højeste kvalitet. Vi gør secondhand skal være et reelt, konkurrencedygtigt alternativ til nyt tøj. Tryghed er et nøgleord. Man skal kunne fortryde sit køb og få sine penge tilbage. Og giver man et af vores produkter i gave, kan det selvsagt byttes. 

Løsning af det cirkulærer paradoks

Af skade bliver man klog, men sjældent rig. Således også mig. Mine mange fejlkøb havde kostet mig en betydelig mængde penge, men erfaringen havde tændt en undren i mig. Jeg kunne umuligt være den første, der stod i denne situation. Jeg forestillede mig nu de mange bugnende garderobeskabe, der måtte stå rundt om i det ganske land. Fyldt med tøj, der ville gøre bedre gavn andetsteds. For ekempel hos en nyuddannet statskundskaber med en ikke-eksisterende garderobe.

Jeg satte mig derfor for at løse dette cirkulære paradoks. Jeg ville gøre det lettere end nogensinde at opbygge en fortrinlig garderobe fyldt med kvalitetsgenstande, der var kommet i overskud hos andre. Efterhånden som researchen til min ide foldede sig ud, stod det mere og mere klart for mig, at jeg havde undervurderet, hvor mange lækre blazere, skjorter, jakker etc., der rent faktisk bare ventede på at få en ny ejer. Min lidenskab for tøj var blevet til en lidenskab for secondhand. En lidenskab jeg ville dele med andre. De mange lækre mærkevarer til overskuelige priser skulle ikke være forbeholdt de særligt modeinteresserede skattejægere som mig selv. De skulle derimod være til for de mange. Da jeg selv er vokset op på landet, hvor secondhand fortrinsvis associeres med rodede genbrugsforretninger, hvor der er langt imellem genbrugsguldet og hvor lugten, der møder en, er en ubestemmelig mellemting mellem dødsbo og gnu, vidste jeg, at det ville kræve noget særligt.

En helt ny standard for secondhand til mænd

Grade A Copenhagen er et secondhand-univers, der sætter en helt ny standard. Et univers, der kun består af produkter af højeste kvalitet - med andre ord - Grade A-produkter. Men ikke nok med det. Grade A Copenhagen gør secondhand til et reelt, konkurrencedygtigt alternativ til nyt tøj. Jeg vil derfor ikke blot måle min forretning op imod andre secondhandforretninger - jeg vil leverer samme oplevelse, kvalitet og service, som den klassiske tøjforretning. Tryghed var et nøgleord. Man kan fortryde sit køb og få sine penge tilbage. Og ønsker man at give et af mine produkter i gave, kan det selvsagt byttes. Det er denne stræben efter højest mulige standard, som er fundamentet i Grade A Copenhagen.

Velkommen!

- Jesper Svarer, grundlægger og CEO.