1. Køb Klassikere

Om du køber nyt eller secondhand, så gå efter klassiske items. Det vil gøre din garderobe mere tidløs og gøre det nemmere at sammensætte outfits af forskellig art. Du vil aldrig se malplaceret ud i en enkel oxfordskjorte eller en navy uldblazer. Du vil opleve at en lille, men velovervejet garderobe faktisk gør det lettere end nogensinde at klæde dig på. 

2. Køb vintage

Fast Fashion betyder, at mange varer fra butikker på hovedgaden eller store webshops er dårligt lavet med materialer af lav kvalitet og derfor ikke vil holde særlig længe. Vintage items er således bæredygtige alternativer til din garderobe. Og som en ekstra bonus kan du finde unikke pieces, som udtrykker din personlighed i langt højere grad end noget du kan købe i en moderne kollektion.

3. Køb kun tøj du rent faktisk mangler

En af de mest effektive måder at blive en ansvarlig forbruger på er kun at købe, hvad du virkelig har brug for. Gå kun på indkøb, når du bemærker, at noget er gået i stykker, er tomt eller slidt, og køb kun den erstatningsvare, du har brug for. Det er alt for nemt at lade sig rive med af udsalg og særlige tilbud eller at følge med i den seneste Instagram-trend, som vil være glemt næste måned.

4. Køb kvalitet

At købe varer af høj kvalitet kan betyde en dyrere initial udgift, men se det som en god investering. En blazer af god kvalitet, der holder i årevis, er både bedre for pengepungen og for klimaet. Og skulle du efter en årrække føle behov for en ny blazer, så kan du jo eventuelt lade den blive solgt videre hos Grade A Copenhagen eller en anden secondhand shop.

5. Overvej en ekstra gang

Er du i tvivl, så lad varen hænge. Sov på det før du tager den endelige beslutning. Spørg eventuelt dig selv, hvornår du overvejer at bruge dit nye køb og om du fortsat kan se dig selv bruge det i næste sæson. At give dig selv tid til virkelig at tænke over dine køb og, om du virkelig har brug for dem, er et godt skridt mod en mere ansvarlig forbrugeradfærd.